Výstavbu priemyselnej zóny spomalili v týchto dňoch silné mrazy

13.02.2012 Medzilaborce

Medzilaborce 13. februára (TASR) - Výstavba priemyselnej zóny v meste Medzilaborce je pre silné mrazy v týchto dňoch pozastavená. \"Súčasné počasie má vplyv na plynulý postup stavebných prác,\" povedal pre TASR Anton Sabo, vedúci odboru regionálneho rozvoja, výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Medzilaborciach.
Ako dodal, práce na stavebnom projekte, ktorý začala v septembri minulého roka realizovať spoločnosť Make technology s rozpočtovými nákladmi 795.000 eur bez DPH, budú ukončené oproti pôvodným plánom o niečo neskôr, a to pravdepodobne v máji 2012.
Priemyselná zóna sa bude po jej dokončení rozprestierať na ploche 4,75 hektára (ha). Predmetný pozemok je situovaný severne za mestom Medzilaborce medzi riekou Laborec a cestou II. triedy, kde bola v minulosti prevádzkovaná skládka komunálneho odpadu. Stavebný projekt rieši okrem iného hrubé terénne úpravy pod infraštruktúrou a dopravným napojením, výrub stromov, protipovodňové opatrenia, ako aj búranie stavebných objektov a konštrukcií na území realizovanej stavby.
Táto stavebná činnosť by mala byť dokončené v jarných mesiacoch tohto roka, čím bude priemyselná zóna pripravená na budovanie výrobných hál. \"V súčasnosti sú jednotlivé práce zrealizované zhruba na 70 percent,\" vysvetlil Sabo.
Ako ďalej uviedol, jediným investorom, ktorý zatiaľ potvrdil príchod do novo vybudovaného priemyselného areálu v Medzilaborciach, je spoločnosť Monocrystalex SK. Plánuje tu postaviť prevádzku na výrobu umelého zafíru využívaného v elektrotechnickom priemysle.
Investor má na plánovanú výstavbu vydané stavebné povolenie. Z rozlohy priemyselnej zóny mu bude vyčlenených približne 3,6 ha. Po spustení výroby tu plánuje v prvej etape zamestnávať 150 pracovníkov.
\"Ostatní traja potenciálni investori sú v rokovaní, poskytli sme im podklady na spracovanie ich zámerov,\" podotkol Sabo. Prvá firma chce prevádzkovať v priemyselnom areáli stanicu technickej kontroly, druhá pekárenskú výrobu. Posledná spoločnosť, ktorá sa zaujímala o priemyselný areál v Medzilaborciach, má v predmete svojej podnikateľskej činnosti spracovávanie mastenca.
 

Vyberte región